Lisää asuntoja luvassa

0

Uudisrakentaminen on vilkastumassa hiljalleen Uudessakaupungissa. 1990-luvun syvä lama hiljensi kaupungissa rakentamisen miltei vuosikymmeniksi. Nyt viime vuosina kaupunki on saanut muutamia uusia kerros- ja rivitaloja. Parhaillaan Sorvakkoon rakennetaan hotellin ja kulttuurikeskuksen eteläpuolelle kerrostaloa.

Sorvakko on kysytty ja haluttu asuinalue. Hotellin viereen nousevan kerrostalon asunnot varattiin hetkessä. Nyt rakennuttajat ovat kiinnostuneita rakentamaan lisää kerrostaloja alueelle. Niinpä kaupunki käynnistää asemakaavamuutoksen, jossa tutkitaan asuinkerrostaloalueen muodostamista kulttuurikeskuksen itäpuolelle. Kaupungin omistaman Kulttuurikeskus Crusellin tontin rakennuskäyttöön ottamisesta on tullut ehdotus rakennuttajilta. Tontti rajoittuu pohjoispuolella miltei Kaupunginlahden rantaan asti.

Kaupunki hakee julkisella kilpailutusmenettelyllä yhteistyökumppania, joka vastaisi rakennusten suunnittelusta ja toteutuksesta. Alueen asemakaavamuutos laaditaan yhteisesti hyväksytyn suunnittelun pohjalta. Tontille voisi arviolta rakentaa kahdesta kolmeen kerrostaloa.

Toinen samanlaisesti toteutettava hanke on parhaillaan menossa Mältintiellä. Sinne asemakaavan muutoksella voitaisiin rakentaa peräti neljä kerrostaloa. Kaavamuutos on etenemässä nähtäville.
Kaupunkiin on siis nousemassa useampia kerrostaloja. Uusien asuntojen, kotien rakentaminen kielii osaltaan Uudenkaupungin elinvoimaisuudesta.