Sisäcurling sopii kaikille

0
Raittiusseura Kasvin jäsenet Maija Häärä, Aarne Helminen, Teuvo Munkki ja Juhani Ketonen laskemassa pisteitä. Kuva: Jussi Arola
Raittiusseura Kasvin jäsenet Maija Häärä, Aarne Helminen, Teuvo Munkki ja Juhani Ketonen laskemassa pisteitä. Kuva: Jussi Arola

Raittiusseura Kasvi on tuomassa uutta sisäpeliharrastusta uusikaupunkilaisille. Sisäcurling sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Se on ennen kaikkea rauhallista liikuntaa, jossa on mukana sopivasti pelijännitystä.

Sisäcurling vaatii vain tasaisen pelialustan, jonka minimissään tulee olla parin metrin levyinen ja noin vähintään 5–6 metriä pitkä, mutta esimerkiksi liikuntasalissa pelattaessa lisätila mahdollistaa pelistä erilaisia variaatioita.

Idea on saman kuin jäällä pelattavassa curlingissa.

– Peli ei vaadi suurta fysiikkaa tai hankalia liikkeitä vaan taito on tärkein ominaisuus. Rauhallisuutensa vuoksi peli on myös erinomainen sosiaalisen kanssakäymisen muoto, jossa voi omaa heittovuoroa odotellessa jutustella mukavia muiden kanssa, kertoo seuran puheenjohtaja Aarne Helminen.

Lue lisää 15.10.2015 lehdestä