Uudenkaupungin vastaanottokeskus jäihin

0

Tällä hetkellä näyttää vahvasti sitä, että Uuteenkaupunkiin ei, ainakaan toistaiseksi, perusteta pakolaisten vastaanottokeskusta. Näin siksi, että Uudenkaupungin kaupunki ei omista yhtä riittävän isoa kiinteistöä, johon voisi perustaa Maahanmuuttoviraston suositusten mukaisen keskuksen.

Kaupunkiin olisi mahdollista perustaa vastaanottokeskus noin 150 henkilölle, mutta niin, että toiminta olisi hajasijoitettuna eri pisteisiin. Tämä toimintamalli vaatisi kuitenkin enemmän resursseja kuin mihin SPR:n voimavarat juuri nyt riittävät.

– Tällä hetkellä kun maahanmuuttajien määrä on näinkin suuri, on vastaanottokeskusten tilojen oltava myös suuria, jotta saadaan kaikki maahanmuuttajat tarkoituksenmukaisesti sijoitettua. Käytännössä tämä tarkoittaa majoitustiloja noin kahdellesadalle henkilölle. Jatkossa olisi toki ihanteellista saada turvapaikanhakijat sijoitettua pienempiin ryhmämajoituksiin, mutta juuri nyt voimavarat eivät siihen riitä, totesi SPR:n Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Pauli Heikkinen.

Lue lisää 17.10.2015 lehdestä