Yrittäjille ansaittua tunnustusta

0

Suomi nousee taantumasta yrittämisellä ja työnteolla. Tämä hokema on tullut tutuksi suomalaisille tänä vuonna. Se on kuultu usein poliitikkojen suusta, eikä siinä ole mitään vikaa. On itsestään selvää, että ilman yrityksiä, pieniä, keskikokoisia ja suuria, tavoitteet uusista työpaikoista jäävät toteutumatta.

Yrittäjyys vaatii rohkeutta, työtä pelkäämätöntä asennetta, luovuutta ja kykyä ottaa riskejä. Useimmiten se on arkista puurtamista, mutta onneksi joskus myös juhlaa ja onnistumisen tunteita. Sitä saivat kokea viime lauantaina Varsinais-Suomen Yrittäjien maakunnalliseen juhlagaalaan osallistuneet yrittäjät, joista osa sai työstään erityisen tunnustuksen.

Uudessakaupungissa Vuoden Yrityksenä palkittiin Kiinteistöhuolto Herrala. Se on yritys, joka on siirtynyt isältä pojalle. Näin on tapahtunut monen yrityksen kohdalla. Yrittäjyys kulkee usein geeneissä. Myös Yrittäjien timanttiristin vastaanottanut kultaseppä Johan Johnsson kuuluu tähän joukkoon.

Kynnys yrittäjäksi ryhtymisessä ei ole madaltunut, vaikka tutkimusten mukaan suomalaiset ovat yrittäjähenkisiä. Tämä näkyy myös Uudenkaupungin seudulla uusyrityskeskuksen tilastoissa. Yrittäjäksi aikovia kyllä on, mutta lopullinen päätös vaatii perusteellista harkintaa, joka vie aikaa ja myös rahoituksen varmistamista.

Maakunnallisen yrittäjäpalkinnon saanut laitilalainen Munax on osoitus siitä, että perinteisillä yrittäjyyden saroillakin on mahdollisuus tehdä uusia innovaatioita. Pakkaamona alkanut toiminta on laajentunut kananmunien jalostukseen. Yrityksen kehittämä juotava smoothie on terveystuote, joka on avannut yritykselle myös vientimarkkinoita.