Anna Eriksson ikuisti uudelle albumilleen klassikkojoululauluja

0
Jo pitkään omaa musiikkia kunnianhimoisesti tehnyt Anna Eriksson nauttii, kun saa musikaaliprojekteissa tehdä ihan erilaista musiikkia.
Jo pitkään omaa musiikkia kunnianhimoisesti tehnyt Anna Eriksson nauttii, kun saa musikaaliprojekteissa tehdä ihan erilaista musiikkia.

Gloria-levy pohjautuu viime vuoden joulukonserttikiertueeseen

Uusikaupunki
Merja Halinen
Uudessakaupungissa perheineen asuva laulaja-lauluntekijä Anna Eriksson julkaisee 13. marraskuuta uuden joululevyn. Gloria-albumille on taltioitu samat kappaleet, joita Eriksson esitti viime vuonna Maa on niin kaunis – joulukonserttikiertueellaan kirkoissa eri puolella Suomea.
– Silloin sain ajatuksen, että voisin tehdä myös joululevyn kiertueen pohjalta. Niinpä viimeisiä konsertteja, kuten Uudenkaupungin kirkon tilaisuutta, äänitettiin, Eriksson kertoo.
Levyn 12 kappaleesta viisi on sellaisia, joissa on livetaltiointi pohjalla. Niihin on lisätty jousia päälle, mutta muuten ne ovat Erikssonin mukaan samoja. Myös muissa, uudelleen sovitetuissa ja isomman soittajaporukan kanssa tehdyissä joululauluissa, henki on sama kuin konserteissa kuultuna.
Eriksson sanoo olevansa erittäin tyytyväinen runsaat puoli vuotta kestäneen levytysurakan lopputulokseen. Hänen oma suosikkinsa on Sylvian joululaulu.
– Siinä on upea melodia sekä ihan mielettömän hieno teksti. Myöskään laulua Tuikkikaa oi joulun tähtöset ei voi kuunnella liikuttumatta.

Joulukiertueelleen ja nyt 13. marraskuuta ilmestyvälle Gloria-levylle Eriksson halusi valita suomalaisia klassikkojoululauluja. Hänen mielestään missään muualla maailmassa ei ole yhtä hienoja kappaleita.
– Monissa näissä suomalaisissa klassikoissa pohditaan elämää ja ajankulua. Ja vaikka niissä on tiettyä melankoliaa, mukana on silti aina myös ilo, Eriksson sanoo.
Pienen 2-vuotiaan Jooseppi-pojan äidille ajan kulku on nyt enemmän läsnä kuin aikaisemmin.
– Oman lapsen kautta tajuaa, miten nopeasti elämä ja aika kulkee.

Myös vinyylinä ilmestyvältä joulualbumilta löytyy lisäksi joitakin maailmanlaajuisia klassikoita, kuten Lumiukko-animaatioelokuvan tunnuskappaleena tunnettu Walking in the Air ja espanjalainen Hijo de la luna – Anna meille rauha.  Siihen Eriksson sai luvan kirjoittaa suomenkielisen sanoituksen.
Levyn nimikappaletta Gloria in Excelsis Deo kutsutaan myös enkelten hymniksi.
Eriksson iloitsee siitä, että sai laulaa ja tuottaa omia versioita näistä jouluklassikoista ystävänsä Juri Sepän kanssa. Seppä oli mukana tekemässä myös Erikssonin edellisiä Mana ja Garden of Love pitkäsoittoja.
Nyt ilmestyvä joululevy on viimeinen, jonka Eriksson julkaisi Warner Music Finlandin kanssa. Sopimus on nyt loppu ja hän vaikuttaa huojentuneelta.
– Fakta on se, että tahot, jotka maksavat levytyskulut, haluavat tietynlaista musiikkia. Se musiikki, mitä minä haluan tehdä, ei oikein sovi mihinkään radiomuottiin.

Suomen menestyneimpiin naisartisteihin kuuluva Eriksson on jo pari vuotta tehnyt töitä musikaaliprojektien kimpussa. Hän on kirjoittanut tekstin ja säveltänyt musiikin Saksaan, Romy Schneiderista kertovaan musikaaliin.
Lopputulokseen oltiin niin tyytyväisiä, että Erikssonia pyydettiin jatkamaan seuraavan projektiin.
– Tykkään ihan hirveästi tehdä niin erilaista ja monipuolista musiikkia. On myös hyvin vapauttavaa ja virkistävää, kun se ei tule minun itseni esitettäväksi, Eriksson sanoo.

Uutta, omaa tuotantoa sisältävää levyprojektia ja mahdollista kiertuetta hänellä ei nyt ole työn alla.
– En tee levyä sen vuoksi, että nyt olisi levyn aika. Minulle täytyy tulla jokin voimakas inspiraatio, johon uppoutua. Sitä sykäystä ei nyt vielä ole tullut, mutta kyllä se varmasti tulee, Eriksson uskoo.
Lava- ja ravintolakeikoilla häntä ei enää nähdä. Vaikka Eriksson nautii esiintymisestä, raskas keikkaelämä ja jatkuva tien päällä oleminen ei houkuttele.
– Konsertit ovat ominta aluettani, mutta niitäkään ei pienessä maassa voi joka vuosi toteuttaa, sanoo Eriksson.
Nyt hän keskittyykin musikaaliprojektiin ja nauttii perhe-elämästä Uudessakaupungissa.
– Viihdyn täällä valtavan hyvin. Pieni kaupunki ja sen rauha inspiroi kaikella tapaa luovan työn tekemistä, Eriksson iloitsee.

 

Anna Erikssonin tulkitsemista rakastetuista joululauluklassikoista saatiin nauttia viime vuonna myös Uudenkaupungin kirkossa. Pian niitä pääsee kuulemaan uudelta Gloria-joulualbumilta.
Anna Erikssonin tulkitsemista rakastetuista joululauluklassikoista saatiin nauttia viime vuonna myös Uudenkaupungin kirkossa. Pian niitä pääsee kuulemaan uudelta Gloria-joulualbumilta.

Koko artikkeli on luettavissa myös 03.11.2015 ilmestyneessä lehdessä.