Kiinteistöveroihin korotuksia Uudessakaupungissa

0
Kiinteistöveron korotus ei koske loma-asuntoja.
Kiinteistöveron korotus ei koske loma-asuntoja.

Uusikaupunki pitää tuloveroprosenttinsa ensi vuonna nykyisessä 20,75 prosentissa. Sen sijaan kaupunki nostaa yleisen ja vakituisen asuinrakennuksen kiinteistöveroprosenttejaan. Kaupunginvaltuusto hyväksyi korotukset selvin lukemin, vaikka korotuksista äänestettiinkin maanantaina.

Perussuomalaisten Veijo Nummi esitti valtuustossa, ettei kiinteistöveroprosentteja nostettaisi ensi vuonna. Häntä kannatti Juha Nevavuori (kesk).

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Seppo Nikula (kok.) totesi, että korotusesityksessään kaupunginhallitus noudattaa kaupunginvaltuuston viime vuonna tekemää taloussuunnitelmaa.
– Meidän tavoitehan on, että ensi vuonna Uusikaupunki ei tee alijäämää. Kiinteistöveroprosenttien korotusten vaikutus on noin 500 000 euroa, selvensi Nikula.

Kaupunginvaltuusto pysyi taloussuunnitelmassaan selvin numeroin 40-2.
Yleinen kiinteistöveroprosentti on ensi vuonna 1,03, vakituisen asuinrakennuksen kiinteistöveroprosentti 0,45 ja muun kuin vakituisen asuinrakennuksen kiinteistöveroprosentti eli esimerkiksi loma-asuntojen on 1,12. Yleishyödyllisten yhteisöjen kiinteistöjen veroprosentti on edelleen 0, mutta voimalaitosten nousee 3,1 prosenttiin.

Uusikaupunki korotti tuloveroprosenttiaan tämän vuoden talousarviossa. Kiinteistöveroprosentit nousivat nyt 10 prosentilla ja niitä on viimeksi korotettu vuonna 2010.