Tavoitteena luontainen siikakanta

0
Ville Urpo ja Seppo Kyllönen työn touhussa. Kuva: Rauno Laine.
Ville Urpo ja Seppo Kyllönen työn touhussa. Kuva: Rauno Laine.

Vohdensaaren luontainen siikakanta on taas vahvistumassa. Keskiviikkona sulkuportilla siikoja lypsämässä ja hedelmöittämässä olleet Petri Rannikko, Mikael Urpo sekä Seppo Kyllönen iloitsevatkin siitä että työn jäljet alkavat näkyä näissäkin vesistöissä.

– Meillä on täällä jo omaa vaellussiikaa, aiemmin ne tulivat jostain kauempaa, ehkä Kokemäenjoelta, Petri Rannikko kertoo työn touhussa.

– Kyse on Vohdensaaren osakaskunnan sekä Uudenkaupungin kalastusalueen yhteisprojektista. Syksyllä pyydetään emokalaa sekä otetaan niiltä talteen mätiä, joka sitten hedelmöitetään, kalastusalueen isäntänä toimiva Kyllönen kertoo.

Parhaimpina vuosina on saatu kerättyä talteen jopa 50 litraa mätiä. Nyt talteen kerätyt ja hedelmöitetyt mätimunat toimitetaan Pyhämaan kalasatamaan haudottavaksi. Poikaset kuoriutuvat keväällä ja ne viedään kasvamaan verkkoaltaisiin.

Lue lisää 19.11.2015 lehdestä