Vahterus saa presidentin kansainvälistymispalkinnon

0
Mauri ja Sinikka Kontu perustivat Vahteruksen 25 vuotta sitten.
Mauri ja Sinikka Kontu perustivat Vahteruksen 25 vuotta sitten.

Kalannissa toimiva teollisuuden lämmönsiirtimiä valmistava Vahterus on yksi tämänvuotisista tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnon saajista. Kaksi muuta ovat kasvuyritystapahtuma Slush ja sairaaloiden imujärjestelmiin erikoistunut Serres.

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto on tunnustus suomalaisille kansainvälisesti menestyville yrityksille ja yhteisöille sekä niiden henkilöstölle. Presidentti myöntää palkinnon Team Finland -johtoryhmän esityksestä.

– Palkittujen menestyksen taustalta löytyy huippuluokan osaamista, kykyä tarttua muuttuvien markkinoiden mahdollisuuksiin ja valmiutta riskinottoon. Ennen kaikkea jokaista palkittua yhdistää voimakas kasvunnälkä, sanoo Team Finland johtoryhmän puheenjohtaja Jorma Korhonen.

Vuonna 1990 perustettu Vahterus on kasvanut viime vuosina vauhdilla. Yritys on kaksinkertaistanut viidessä vuodessa liikevaihtonsa 38 miljoonaan euroon. Yrityksen liikevaihdosta noin 95 prosenttia tulee viennistä. Silti paikallisuus ja omien juurien korostaminen on yritykselle kaiken lähtökohta.

Presidentin kansainvälistymispalkinto on jaettu vuosittain jo 1960-luvulta lähtien. Sen ovat saaneet mm. Supercell, Rovio, Nokia ja Wärtsilä.
Aiheesta lisää lauantain lehdessä.