Valohoitoa ja touhuterapiaa kaamokseen

0

Saako jouluvalot jo sytyttää? Milloin voi aloittaa jouluvalmistelut? Onko marraskuu liian aikainen ajankohta joulumusiikille?

Pian alkava joulun aika herättää tunteita ja ruokkii puheenaiheita. Vuodesta toiseen turuilla, toreilla, tekstiviestipalstoilla ja sosiaalisessa mediassa kiistellään muun muassa siitä, kaunistavatko vai rumentavatko värilliset ja vilkkuvat valot ympäristöä.

Jouluvalojen sijaan nykyään puhutaan usein kausivaloista, joiden energisoiva vaikutus on lumettomina talvina kasvanut. Kotien pihoilla ja julkisilla paikoilla tuikkivat valot piristävät, kun ympärillä on pimeää ja harmaata.

Mitään yleistä ohjeistusta jouluvaloista ei ole olemassa eikä varmasti tarvitakaan. Tänä vuonna joulun virallinen odotus alkaa Uudessakaupungissa ja lähiympäristössä  jo tulevana viikonloppuna. Joulukadun ja torin joulukuusen lisäksi lisävalaistusta kaupungin joulun aikaan tuo sunnuntaina  juhlallisesti vihittävä Kaupunginlahti.

Uusikaupunki tarjoaa joulun alla monenlaisia yhteisöllisiä tapahtumia konserteista myyjäisiin. Kaupunki toteuttaa yhdessä paikallisten yhdistysten ja yritysten kanssa ensimmäisen kerran myös Puutalokaupungin joulu -kampanjan. Jouluista tunnelmaa voi hakea kävelyretkillä keskustassa ja kodeista, jotka avaavat ovensa yhtenä päivänä joulukuussa.

Jouluhössötys ei ole kaikkien juttu, mutta monille se on erinomaista täsmäterapiaa vuoden pimeimpään ajankohtaan. On hienoa, että inspiraation lähteitä ja jouluisia tunnelmia löytyy kotinurkilta. Kun palveluja käytetään ja tapahtumissa riittää kävijöitä, niitä järjestetään jatkossakin.