Viihtyisä ja kutsuva kaupunki

0

”Uusikaupunki on hyvä paikka lomailla.” Jälleen mökkiläiset kiittelivät lomakaupunkiaan, Uuttakaupunkia palveluistaan ja siisteydestään. Kehuja saivat Tul toril-tapahtumat, jotka ovat myös kaupunkilaisten suosiossa. Uudellakaupungilla on mökkiläisten mielestä runsas kulttuuritarjonta, hyvä kirjasto ja makeat Pakkahuoneen munkit. Kaupungin hintatasokin on mökkiläisten mukaan edullinen; tieto, joka on varmasti myös kaupunkilaisten mieleen.

Risuja kaupungille tuovat jätemaksut, joita mökkiläiset pitävät korkeana. Jätepaikkojen siisteydessäkin on toivomisen varaa. Samoin kaivataan jäteasemille metallijätteille omia lavojaan muutaman kerran kesässä.

Mökkiläiset suitsuttivat jälleen palautteessaan kotikaupunkiamme. Tosin palautetta laimentaa hieman se, että tänä vuonna vain harva oli vastannut kyselyyn. Uusikaupunki on perinteisesti kysynyt mökkiläisiltään risut ja ruusut kerran vuodessa, keväisin lähtevässä mökkiläispostituksessa. Kaupunki lähettää kahdesti vuodessa, keväisin ja jouluisin mökkiläisilleen postia, mitä myöskin, palautteen perusteella, mökkiläiset arvostavat.

Jatkossa Uusikaupunki toivoo mökkiläisiltään palautetta sähköisesti, koska kirjalliset palautteet vähenevät vuosi vuodelta.

Uudenkaupungin mökkiläisrekisterissä on tähän asti ollut vajaat kaksituhatta ulkopaikkakuntalaista, jolla on kesäasunto Uudessakaupungissa. Nyt rekisteri on päivitetty ja ulkopaikkakuntalaisia mökkiläisiä onkin kolmisen tuhatta. He ovat elintärkeä voimavara kaupungillemme ja kaupunkimme palveluille.