Virittäjä Lokalahdelta

0
Uutta opittavaa löytyy myös vanhoista ralliautoista, kertoi Ari Saarinen. Kuva: Jussi Arola
Uutta opittavaa löytyy myös vanhoista ralliautoista, kertoi Ari Saarinen. Kuva: Jussi Arola

Ari Saarinen tykkäsi jo pienenä moottoreista. Ensimmäisenä käytännön projektina piti tietenkin kokeilla oman mopon virittämistä ja sitten pistettiin kaverien mopoihin lisävauhtia ja myöhemmin tulivat autot kuvaan mukaan.

Mutta toisin kuin monella muulla, Arin moottorinviritys ei loppunutkaan vaikka ikää tuli lisää, päinvastoin. Nykyään hän on jo kuusi vuotta viritellyt moottoreita työkseen.

– Moottorit ovat minua kiinnostaneet niin kauan kuin muistan. Luin kaikenmaailman autolehtiä pikkupojasta lähtien. Ensimmäinen autoprojekti oli kaverin Ladan virittäminen ja siitä se sitten lähti.

Ari ajoi aikanaan rallia toistakymmentä vuotta ja sitä kautta alkoi syntyä jo asiakaspiiriä, kun kilpakaverit pyysivät Aria virittämään autonsa.

– Varsinaista koulutusta autopuolelle en ole saanut. Ammattikoulussa kävin asentaja-koneistajalinjan ja olin pitkään metallifirmassa hommissa.

Ari sanoo, että asentaja-koneistajan ammattitaito onkin moottorinvirittäjälle tärkeämpi kuin autopuolelta saatavat tiedot, sillä virityshommissa joutuu tekemään paljon osia itse.

Lue lisää 5.11.2015 lehdestä