Uudenkaupungin Sanomien 125-vuotisen historian yksi kaikkien aikojen vaikuttavimmista uutisista julkaistiin 6.12.1917. Etusivun jutun otsikkona oli Suomen tasavalta – ehdotus sen hallitusmuodoksi.
Lauantaina joulukuun 8. päivä ilmestyneessä seuraavassa numerossa uutisoitiin lain hyväksymisestä eduskunnassa. Uudenkaupungin valtuusto kokousti samana iltana ja päätti lähettää kaksi sähkösanomaa, joista toinen oli osoitettu senaattori P.E. Svinhufvudille, toinen Suomen eduskunnan herra puhemiehelle, Johannes Lundsonille.
Uudenkaupungin valtuusto päätti pyytää lausua tunnustuksensa siitä tarmosta, millä senaatti oli toiminut Suomen kansan valtiollisen itsenäisyyden julistamiseksi. Kaupunki toivotti menestystä hallituksen toimenpiteille, jotka tarkoittivat maan itsenäisyyden lujittamista. Allekirjoittajina olivat Simelius ja Lehmus.
Tuohon aikaan Uudenkaupungin Sanomissa oli paikallisten uutisten lisäksi tietoja valtakunnan politiikasta ja ulkomaiden tapahtumista. Sanomalehti oli harvinainen tuote, mutta uusikaupunkilaisilla oli jo tuolloin oma lehtensä. Joulukuun kuudennen päivän lehden ulkoasusta ei voinut päätellä Suomen itsenäistymistä jymyuutiseksi, sillä palstatilaa saivat runsaasti muutkin asiat.
Paikallisesti tärkeitä asioita olivat Turun-Uudenkaupungin rautatietä koskevan reitin ja asemien sekä pysäkkien paikkojen selvittäminen. Pieni uutinen kertoi, että kaupungin elintarvikelautakunta toivoi valtuuston hyväksyvän, että se voisi myydä muitakin jauhoja kuin ruisjauhoja.Tämä siksi, että kaupungin työväestö ei voi lyhyiden työpäivien ja huonojen ansiomahdollisuuksien takia lunastaa kalliimpia jauhoja ja ryynejä, uutisessa kerrottiin.
Maailma on muuttunut noista ajoista, ja Suomi elää nyt voimakasta muutosten ja murrosten aikaa. Voimme olla kiitollisia edellisille sukupolville ja maatamme talvi- ja jatkosodissa puolustaneille siitä, että saamme kohottaa huomenna maljat itsenäiselle maalle. Monet asiat ovat meillä hyvin, ja meistä jokaisesta on kiinni, millainen maa tämä on tulevaisuudessa.