Luovaa joulupaketointia

0

Tyttärentyttäreni tekstasi, ettei hän halua yhtäkään lahjaa, sillä hän vastustaa kulutusjuhlaa.
Olen hyvin ylpeä hänen asenteestaan, mutta samalla lysähdin kasaan kuin ilmapallo. Minä näet rakastan antaa lahjoja! Ja ennen kaikkea paketoimista! Lahjani ovat pieniä, usein vain nimellisiä, mutta pakettien näpertäminen on suuri harrastukseni.

Mitä minä nyt tyttärentyttärelle paketoin? Teen fantasiapaketin! Sisällä on vain ilmaa, mutta hän voi pitää sitä koristeena tai heittää pois.

Moni kauhistelee omituista harrastustani. Paketointi! Apua! Mutta minä kerään materiaalia kuin lintu pesäänsä. Kaupan lahjapaperit ovat näet usein kalliimpia kuin lahja. Rulla voi maksaa viisi euroa ja paperia on vain kaksi metriä!

Säästän kukkakauppojen silkkipaperit, ne ovat käteviä pehmeiden pakettien kääröihin. Niitä voi piristää värikkäillä lahjanauhoilla ja paperiin voi kirjoitella punaisella huopakynällä vaikka Joulua!
Käytän käärepapereina myös kuvalehtien kuvia. Yleensä kuvaan liittyy joku oma sanomani. Salainen viesti. Nuorelle tytölle toivotan poikaonnea kääriessäni hänen lahjansa (villasukat) Cheekin kuvaan. Viimeiseksi kiedon komeuden sellofaaniin ja liitän nauhaan karamellin.
Sanomalehdet ovat hyvää paketointimateriaalia. Sprayaan hieman kultaa sinne ja tänne ja paketti ”tekee varakkaan vaikutuksen”.

Kerään nauhoja, narunpätkiä, kankaanpaloja. Jos saan kirjeen, jossa on hieno rivi postimerkkejä, niin käytän postimerkkirivistön leimoineen kaikkineen koristeeksi.

Perheeni hämmästeli saadessaan silkkiin kiedottuja lahjoja. Meni hetki ennen kuin he tunnistivat päällysteen. Siinähän oli ikäloppu aamutakkini! Se alkoi hajota, mutta materiaali oli sormia hivelevä. Niinpä leikkelin sen paketin päällisiksi, avitin hieman tekstiiliväreillä ja sidoin kultanauhoilla.

Lasten paketeissa on usein lakritsinauhasta tehty solmuke tai kuivista viikunoista kerätty koristelenkki. Karamelleja käytän paljon.

Edesmennyt anoppini säästi joulupaperit ja ruusukkeet seuraavaksi jouluksi. Se on erinomainen tapa. Aina kannattaa säilyttää myös kauppojen tyylikkäät kassit, nehän ovat jo sellaisenaan lahjapakkauksia.
Iloista paketointia!

Pirkko Arstila