Uudenkaupungin joulukuuselle mainetta ja kunniaa

0

Aito, muovinen, kasvatettu vai luomu? Joulukuusissa on nykyään valinnanvaraa. Monissa perheissä joulupuuhiin kuuluu edelleen joulupuun hankkiminen. Sisustuslehdet ja -blogit ovat viime vuosina lanseeranneet trendikkäitä joulumäntyjä ja -oksia, mutta aidon, perinteisen kuusen voittanutta ei ole toistaiseksi keksitty.

Tänään lauantaina Uudessakaupungissa on kuusitori, joten joulupuun voi hakea helposti kaupungin keskustan ”kuusimetsästä”.

Uusikaupunki järjesti tänä vuonna ensimmäisen kerran puutalokaupungin joulukampanjan, jonka huipentuu juuri kuusitoriin. Kampanjan tarkoitus on tuoda paitsi iloa oman kaupungin väelle myös vauhdittaa joulukauppaa. Ihmiset kaipaavat nykyään elämyksiä, ja sellaisia on ollut omalla paikkakunnalla hienosti tarjolla. Tästä on hyvä jatkaa ensi vuonna.

Torin joulukuusi sai tänä vuonna maakunnallista huomiota, kun se valittiin alueen sanomalehtien kuusiäänestyksessä Varsinais-Suomen toiseksi kauneimmaksi Raision jälkeen. Taakse jäi muun muassa Turun kuusi. Saavutus on hieno, sillä väkimääränsä osalta Uudenkaupungin ei olisi voinut etukäteen ajatella sijoittuvan kärkeen. Yllätys se ei kuitenkaan ollut, sillä kaunis kuusi on upeasti valaistu ja on hopeamitalinsa ansainnut.

Tämä viikonloppu on monissa kodeissa jouluvalmistelujen kiireisintä aikaa. Joillekin juuri juhlaan valmistautuminen tuo joulun tunnelman. Jos hössötys uhkaa mennä stressin puolelle, kannattaa muistaa Jope Ruonansuun legendaarisen joululaulun sanoma: ei ole pakko tehdä jouluisia asioita, jos ei tahdo. Ja joulu tulee varmasti, vaikka valmistelut eivät sujuisikaan kuin Strömsössä.