Hailuotsi Jarno Nikula sai mieluisan synttärilahjan

0

Korihaiden edustusmiehistö antoi 42 vuotta täyttävälle päävalmentajalleen lahjan, jota mies varmasti arvosti. Jarno Nikulan lahjapaketti ei ollut konkreettisessa muodossa, vaan se laitettiin suoraan ykkösdivarin sarjataulukkoon. Korihait avasi kevätkauden kaatamalla HBA-Märskyn Helsingissä lukemin 61-85 (30-33).
Kotijoukkueelta puuttui iso liuta pelaajia ja kokoonpanossa Märskyllä oli vain seitsemän peluria. Superlupaus Lauri Markkasen (25/13) johdolla isännät tekivät kiusaa ensimmäisen puoliajan verran.
Kolmannen jakson puoliväliin asti kotijoukkue sinnitteli, mutta sitten haiparvi aisti tilaisuutensa tulleen. Muutaman pinna ero repesi nopeasti, kun yhteensä kymmenen pinnaa pussittanut Vesa-Pekka Laine sekä Mikko Jalonen löivät kaksin käsin löylyä kiukaalle.
Yksi ilahduttavimmista uutisista oli Marcus Vanin paluu ilmatilan hallitsijaksi. Van pelasi lähes täydet minuutit, säkitti 27 pistettä ja raastoi 18 levypalloa. Vanin läsnäolo vaikutti heti myös maestro Jalosen peliin, saldona 21 pinnaa. Muut jenkit olivat varsin vaisuja, Reginald Bratton väänsi kahdeksan paunaa, James Crowder vain kaksi.
Pinnojen keräämiseen osallistuivat lisäksi Eero Lehtonen (11p.) sekä Mikael Herbert (6p.).