Koripallo on osa kaupungin identiteettiä

0

Koripallosta on vuosikymmenien aikana tullut olennainen osa Uuttakaupunkia. 1970-luvulla alkanut korisbuumi on rakentanut yhteisöllisyyttä, jossa on jaettu niin menestyksen kuin tappion hetkiäkin.
Pääsarjasta putoaminen pari vuotta sitten ei ole latistanut koripallointoa: joukkueella on vahva kannatus, ja se näkyy paitsi koti- myös vieraspeleissä. Korihaiden ollessa kentällä myös katsomossa riittää tunnelmaa.

Joukkueurheilu on parhaimmillaan viihdyttävä ja voimaannuttava elämys, ja sellaisia hetkiä Korihait on tarjonnut lukuisia. Korihaissa useana kautena pelannut Jarno Nikula on päävalmentajana luotsannut joukkuetta tavalla, joka kertoo tiukasta omistautumisesta lajille ja joukkueelle. Hyvä peli nostaa arjen yläpuolelle ja nostaa hien pintaan katsomossakin.

Urheilun juhlaa ei koeta pelkästään SM-sarjoissa tai MM-otteluissa, vaan missä tahansa pelissä, jossa kaikki ovat täysillä mukana. Korihaiden edustusjoukkueessa on tänä vuonna ennätysmäärä seuran omia kasvatteja. Juniorityö on olennainen osa seuran toimintaa, ja tärkeää tulevaisuuden kannalta.
Koris on tuonut kaupunkiin vuosien saatossa myös lukuisia ulkomaisia vahvistuksia. Yksi heistä on sentteri Marcus Van, joka pelaa toista kauttaan Korihaissa. Jäätävissa talvikeleissä on vaikea uskoa, kun Chicagossa kasvanut jenkki vakuuttaa rakastavansa uutta kotikaupunkiaan. Mutta uskottava se on, kun mies vannoo, että missään hän ei ole saanut niin lämmintä vastaanottoa kuin täällä.

Hyvistä peleistä ja fiiliksestä huolimatta Korihaiden tulevaisuus näyttää nyt synkemmältä kuin ehkä koko historiansa aikana. Toimintaa jo pitkään varjostaneet talousvaikeudet uhkaavat seuran olemassaoloa, kun uusia yhteistyökumppaneita on taantuman aikana entistä vaikeampi saada.

Kaikenlainen tsemppaus, tuki ja ideat uusikaupunkilaisilta ovat nyt tervetulleita. Korihaiden pelastusoperaatio ei ole yksinään kaupungin tai minkään yksittäisen yrityksen asia, ja siihen tarvitaan joukkuehenkeä koko yhteisöltä. Ensimmäinen askel on lähteä kannustamaan Korihaita tämän vuoden ensimmäisessä kotipelissä sunnuntaina.