Onnela paloi Taivassalossa

0

Taivassalon keskustassa sijaitseva, seurakunnan omistama, kiistelty Onnela -niminen paloi uudenvuoden päivänä. Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja, mutta voimakkaasta savunmuodostuksesta oli haittaa kiinteistön lähinaapureille.
Tuli oli päässyt valloilleen kiinteistön ullakkotiloissa. Palo ei päässytkään leviämään rakennuksen alakertaan, mutta sammutusveden ja pakkasen yhdistelmä on tehnyt tuhoja kautta koko rakennuksen.

Palon syttymissyytä ei tiedetä. Pitkään käyttämättä olleesta rakennuksesta oli sähköt katkaistu jo aiemmin. Rakennuksessa tehdään tekninen palontutkinta.

– Pelastuslaitokselta olemme saaneet luvan siivota kiinteistön ympäristön palon jäljiltä, mutta kiinteistöön sisälle ei kenelläkään ole lupaa mennä, selvitti kiinteistön omistajan, Taivassalon seurakunnan kiinteistöpäällikkö Mika Lehtinen.

Taivassalon Perinneyhdistys oli tehnyt Onnelasta suojeluesityksen ELY-keskukselle.