Soijajalostamon tuotanto käynnistymässä

0
Soijajalostamolla ollaan valmiita aloittamaan papujen prosessointi.
Soijajalostamolla ollaan valmiita aloittamaan papujen prosessointi.

Soijajalostamon tuotanto käynnistyy helmikuun ensimmäisenä päivänä. Prosessin raaka-aineena käytettävät soijapavut saapuvat Uudenkaupungin satamaan lähipäivinä ja pavut siirretään jalostamon siiloihin ensi viikon aikana.

Kesällä 2014 konkurssiin menneen soijajalostamon toimintaa jatkava Nordic Soya Oy työllistää nyt suoraan 62 henkilöä. Mutta välillisesti jalostamon työllistävä vaikutus Uudenkaupungin alueella on vielä suurempi.
Nordic Soya Oy tuottaa raaka-aineita pääasiassa rehuteollisuuden ja bioenergiantuotannon tarpeisiin. Päätuotteita rehupuolella ovat soijarouhe, soijaöljy sekä soijaproteiinikonsentraatti.  Yhtiön koko osakekannan omistaa salolaisen Niemisen perheen omistuksessa oleva sijoitusyhtiö 4capes Oy. Hallituksen puheenjohtajana toimii kiinteistöneuvos Jorma J. Nieminen.