Talvilajeja voi harrastaa monella tavalla

0

Pilkahdus aurinkoa, pikkupakkanen ja riittävästi lunta – tällaisia talviliikkujan unelmapäiviä on onneksi osunut tälle tammikuulle mukavasti. Myös täksi viikonlopuksi on luvattu mukavia ulkoilukelejä. Eli jos harrastat esimerkiksi hiihtoa, nyt kannattaa kaivat sukset esille, sillä ensi viikolla voi olla jo myöhäistä sivakoida luonnonladuilla.

Uudessakaupungissa ja lähiseudulla on upeita maastoja ja latuja niin aktiivisille kuntoilijoille kuin sunnuntaihiihtäjillekin. Uudenkaupungin liikuntapalvelujen nettisivuilta löytyy ajantasaista tietoa latujen ja luistinratojen kunnosta. Myös Uudenkaupungin Sanomien verkkosivuilta saa kätevästi tietoa koko Varsinais-Suomen laduista.

Sanomalehtien kokoaamaa hiihtokarttaa oli käyty katsomassa muutaman päivän aikana yli 10 000 kertaa. Tämä kertoo paitsi hiihtoharrastuksen suosiosta myös siitä, että hiihtäjät ovat kiinnostuneita kokeilemaan uusia maisemia.

Välineisiin investoiminen voi mietityttää, kun sääolot ovat oikulliset. Vakka-Suomessa tosin kynnystä madaltaa tieto siitä, että suksilla ja monoilla on käyttöä olipa keli millainen tahansa: perinteistä ja luisteluhiihtoa voi harrastaa myös sisätiloissa kuntoputkessa.

Latuja ja luistelukenttiä löytyy muualtakin kuin keskustasta.  On hienoa, että yhdistykset ja asukkaat hoitavat talvilajien harrastajille liikuntapaikkoja talkoovoimin. Vakka-Suomen latu hoitaa Kasarminlahden aluen latua.Talvesta voi nauttia siellä ilman välineitäkin, sillä jääladulla on kävelijöille oma baana. Myös talvinen metsä on elämys ja siellä liikkuminen käy sekin kuntoilusta.