Aktiivisuus palkitaan kesätyön haussa

0

Uudessakaupungissa nuorille on tarjolla monenlaisia töitä tulevana kesänä. Hakuja on ollut monissa tuotannollisissa yrityksissä, ja työntekijöitä tarvitaan myös muun muassa kaupassa, pankeissa ja kaupungin eri tehtävissä.

Viime vuonna Uudenkaupungin Yrittäjät osallistui ensimmäisen kerran Varsinais-Suomen kesätyöhaastekampanjaan.  #Kesäduunaa 2016 -kampanjassa haastetaan tänä vuonnakin yrityksiä työllistämään nuoria. Tavoitteena on, että kaikki kesätöitä haluavat 15–18 -vuotiaat saisivat vähintään kahdeksi viikoksi työpaikan. Viime vuonna työpaikka järjestyi 32 nuorelle ja kampanjaan ilmoittautui toistakymmentä yritystä. Toivottavasti tänä vuonna luku kasvaa.
Paikan hakeminen on tehty mahdollisimman helpoksi niin hakijan kuin työnantajankin näkökulmasta. Nuoret  ilmoittautuvat verkossa mukaan kampanjaan ja kertovat toiveistaan. Turun AMK käy läpi niin työnantajien kuin nuorten lomakkeetkin ja selvittää, kuka sopisi mihinkin tehtävään ja antaa nuorelle sopivan yrityksen yhteystiedot. Loppu jääkin sitten nuoren oman aktiivisuuden varaan.

Työnhaussa valttina on innostus, motivaatio ja sitoutuminen. Käytännön kokemusta ja koulutusta ei edes vaadita, ja kesätyö antaakin tilaisuuden oppia monenlaisia uusia asioita. Parin viikon pesti opettaa ottamaan myös vastuuta.  Ilman tällaista kampanjaa moni alle 18-vuotias saattaisi jäädä ilman arvokasta työkokemusta ja mahdollisuutta tienata taskurahoja.

Ensimmäinen kesätyö on erityisen merkityksellinen, sillä se muokkaa nuoren mielikuvaa työelämästä. Se on pesti,  joka muistetaan vielä aikuisenakin.