Kivijalkakaupalle ansaittua tunnustusta

0

Sinulla on jalat, meillä on kengät. Näin maanläheisesti kiteyttää Kenkäkauppa Alina toimintaideansa sloganissaan.

Maaliskuussa 2004 perustettu uusikaupunkilainen yritys tunnetaan paitsi kotikaupungissaan myös sen ulkopuolella. Outi Nurmen perustama yritys on esimerkki siitä, miten perinteinen erikoisliike voi pärjätä kovassa kilpailussa verkkokaupan aikanakin.

Vuoden kenkäkauppa 2015 -palkinnon viime viikonloppuna saanut yritys on tehnyt monia asioita tavalla, joka ei ole se tavanomaisin polku. Tämä on osoittautunut hyväksi valinnaksi, sillä ilman yrittäjyyteen kuuluvia riskejä ja rohkeutta toteuttaa hullujakin ideoita kenkäkaupan tie olisi saattanut tyssätä alkuunsa.

Palkittu yritys on investoinut monipuoliseen valikoimaan, markkinointiin ja palveluun. Muutamia vuosia sitten kenkäkauppa perusti samalle kadulle outlet -myymälän. Konsepti on toiminut hyvin: yrittäjä saa tyhjennettyä varastojaan ja kauppa käy molemmissa liikkeissä.

Alina on laajentanut toimintaansa ennakkoluulottomasti myös muille paikkakunnille, joissa liike on toiminut tilapäisesti pop up -periaatteella. Tämä on lisännyt yrityksen tunnettuutta kunnissa, joissa ei ole välttämättä ainoatakaan kenkäkauppaa.

Alinan kauppias on taitava markkinoija. Tästä kertoo hänen Facebook-päivityksensä valinnan jälkeen: Täytyy tunnustaa, että tuli kyyneleet silmiin. Yritän pitää hymyä yllä. Näette mun kengätkin tässä. Mustat nahkaiset nilkkaremmillä ja vetoketju takana. Tietysti Alinasta saatavana.

Yrittäminen on taitolaji: onnistuessa on lupa nostaa korot kattoon, kunhan jalat pysyvät tukevasti maan pinnalla. Uudessakaupungissa on Alinan lisäksi monia muitakin tunnustuksen arvoisia erikoisliikkeitä. Tärkein palkinto jokaiselle niistä on asiakas, joka käyttää liikkeen palveluja.