Kosmetiikkaa itse tehden

0
Vakka-opiston kosmetiikan valmistuskurssi sai innostuneen vastaanoton.
Vakka-opiston kosmetiikan valmistuskurssi sai innostuneen vastaanoton.

Vakka-Opiston ja vinkkiläläisen Saippuapajan yhteistyönä järjestämä Luonnollista kosmetiikkaa -kurssi keräsi Viikaisten koulun opetuskeittiöön tusinan verran luonnonmukaisen kosmetiikan valmistamisesta kiinnostuneita. Kurssilla keskityttiin nimenomaan värikosmetiikkaan ja päivän aikana valmistettiinkin niin kosteuttava meikkivoide, luomiväri, huulipuna kuin ripsivärikin.
– Näiden kurssien avulla haluan osoittaa, että pystymme pitämään itsestämme huolta ja myös ehostamaan käyttämällä täysin luonnollisia raaka-aineita. Jokainen saa käyttää ja valmistaa itselleen sellaisia tuotteita, kun hyvältä tuntuu. Voi käyttää teollisia raaka-aineita, kokonaan luonnollisia tai jotain siltä väliltä, opastaa Saippuapajan yrittäjä, kurssia vetävä Liisa Koskinen.
Koskinen muistuttaa, että kun luonnon raaka-aineiden kanssa ollaan tekemisissä, maalaisjärki on hyvä apuväline. Liiallisuuksiin ei kannata suin päin rynnätä ja raaka-aineista on suositeltavaa ottaa ensin selvää. Erityisesti herkkyyteen tai allergisuuteen taipuvaisten kannattaa kokeilla uusia raaka-aineita varoen.
– Poskipunaan ei siis ehkä kannata ensimmäisenä lisätä chilijauhetta, vaikka se kovin loogiselta tuntuisikin. Siinä saattaisi tosin kuumotuksen ohessa oieta rypytkin, Koskinen naurattaa kurssilaisia.
Kun luonnollisia raaka-aineita käytetään, kannattaa myös muistaa, että kaikki ei välttämättä onnistu heti ensimmäisellä kerralla, vaan oikeat määrät ja pigmentit muotoutuvat pikkuhiljaa.

Lue lisää 27.2.2016 lehdestä