Talkoilla uusi sauna Haimioon

0
Talviaikana Metsälehdon sauna on lämmennyt avantouintipäivinä.
Talviaikana Metsälehdon sauna on lämmennyt avantouintipäivinä.

Vakka-Suomen Ladulla on menossa iso projekti, sillä yhdistys on hankkimassa uuden saunan Haimioon. Nykyinen Metsälehdon sauna on jo aikansa elänyt, lattia painuu, katto vuotaa ja lämmöstä suurin osa karkaa harakoille ja muille pikkulinnuille.
– Projekti on ollut jo toista vuotta käynnissä. Ensin selvitimme kannattaako nykyisen rakennuksen korjaus, mutta lopputulos oli, että samalla hinnalla saamme uuden, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Juhani Viholainen.
Yhdistys pyysi tarjouksia uudesta rakennuksesta ja niiden perusteella valitsi toimittajan. Rahoituksessa käännyttiin Ravakan puoleen ja sieltä onkin tullut vihreää valoa eli se on myöntänyt hankkeelle 40 prosentin avustuksen.
Toimittajan kanssa uuden rakennuksen toimitus on alustavasti ajoitettu kevään korvalle huhtikuun alkuun viikolle 13, mutta tällä hetkellä tarkka aikataulu on vielä auki.
– Lopullinen rahoituspäätös uupuu, mutta kun se on selvä, pistämme ilmoituksen vanhan saunan purku-urakasta. Purkaja saa puutavaran itselleen, kunhan siivoaa paikan. Heti sen jälkeen käynnistyy uuden pohjatyöt.

Lue lisää 25.2.2016 lehdestä