Haiparvi veti säästöliekillä runkosarjan päätöksen

0

Korihait ampaisi Järvenpäähän viimeiseen runkosarjamatsiin panoksena pelkästään kunnia. Ilman Mikko Jalosta ja Reginald Brattonia operoinut petokala oli jatkuvasti askeleen isäntäjoukkue JKS:ää perässä, vaikka matsi olikin melko tasainen.

Viime hetkien tasoitusyritykset jäivät torsoksi ja näin Korihait otti tilastotappion numeroin 87-82 (40-41). Tappio oli kevätkauden ensimmäinen. Edellinenkin kauneusvirhe tapahtui Järvenpäässä joulukuussa.

Jalosen ja Brattonin puutos näkyi pelinrakentelussa. Suurimmaksi osaksi palloa toi ylös 24 pistettä tehnyt James Crowder. Viimeiset ratkaisut pelattiin pitkälti Crowderille, mutta tarkkuus ei ollut toivotunlainen. Crowderille tuli menetyksiäkin seitsemän, yksi vähemmän kuin JKS:n joukkueelle yhteensä.

Marcus Van (22/21) löi pöytään tutut tehot. Eero Lehtonen pussitti 11 pinnaa, eikä nuorukainen juuri heittoja hukannut. Vesa-Pekka Laine säkitti yhdeksän pistettä, mutta Crowderin ohella Laine oli suurin tuhlari heittojen suhteen.

Korihait voitti runkosarjan 22 voitolla 28 ottelusta. FoKoPo oli kakkonen ja kohtaa välierissä kolmosen JKS:n. Ukilaiset saavat vastaansa neljänneksi sijoittuneen Porvoon Tarmon. Välieräsarja starttaa torstaina Pohitullissa. Kolmella voitolla mennään finaaliin.