Hiljaisuuden voima

0

Mikä on maailmalla nouseva matkailukohde? Sinne päästäkseen ei tarvitse lentokonetta eikä välttämättä mitään muutakaan kulkuneuvoa. Riittää, kun ottaa mukavan asennon kotisohvallaan, lähtee lähimetsään tai meren rannalle.

Hiljaisuudesta on ennustettu  jopa uutta matkailutrendiä. Sen tavoittamisen pitäisi olla yksinkertaista ja helppoa, mutta monille hiljentyminen  onnistuu ainoastaan erikseen järjestetyissä hiljaisuuden retriiteissä. Hiljaisuudessa eläminen on näinä melskeisinä aikoina haastavaa, mutta palkitsevaa. On vapauttavaa olla hetki irti hektisestä menosta ja pysähtyä kuuntelemaan asioita, joihin ei ehdi arjessa keskittymään: Linnun laulua, ja tuulen huminaa. Sulavan jään kuminaa, pauketta ja huokailua merellä keväisin.

Tällä viikolla vietetään hiljaista viikkoa, jota luterilaisessa kirkossa kutsutaan myös kärsimysviikoksi tai piinaviikoksi. Puhelimen, tietokoneen tai tabletin sammuttaminen voi tuntua monista piinaavalta ajatukselta, mutta kannattaa ainakin kokeilla. Pääsiäisen pyhät tarjoilevat useimmille mahdollisuuden muutaman päivän vapaaseen, sukulaisten ja ystävien tapaamiseen. Monille tuleva pitkä viikonloppu merkitsee myös mökkikauden alkua.

Pääsiäiseen ei liity niin paljon hössöttämistä ja suorittamista kuin jouluna, ja vapaapäiviin saa ujutettua helposti myös hetken hiljaisuutta – jos siltä tuntuu.

Mukavaa pääsiäisen aikaa Uudenkaupungin Sanomien lukijoille!