Korihait avasi välierät voitolla

0

Suosikin paineet hidastivat haiparven menoa pudotuspelistartin alkuhetkillä. Kun muutama kolmonen sihahti pussin pohjalle, joukkue rentoutui selkeästi ja otti ohjat hyvin taistelleelta Porvoon Tarmolta. Hyvällä hyökkäyspelillä ukilaiset ottivat ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan numeroin 98-81 (50-43).

Päänvaivaa Korihaille aiheutti nyt, sekä todennäköisesti myös tulevissa matseissa amerikkalaispelaaja Julian Boyd. Peräti 35 pinnaa takonut Boyd oli liian nopea vatsavaivaiselle Marcus Vanille, mutta Mikael Herbert (10/10) pystyi ajoittain puolustuksellaan vaikeuttamaan Boydin pistetehtailua.

-Boyd juhlikoon, jos muut eivät pysty suurempaan pistemäärään, Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula tokaisi vastustajan tähtipelaajasta.

Tarmo joutui rikkomaan runsaasti etenkin Reginald Brattonia (20p.), jolla oli kuitenkin vaikeuksia saada vapareita sisään. Korihaiden paras pistemies oli 21 paunaa säkittänyt Mikko Jalonen.

-Aika huono alku, liekö hermostuneisuutta. Sitten parannettiin ja puolinopeista saatiin kolmosia onnistumaan. Veskukin (Vesa-Pekka Laine) heitti kolme vapaata kolmosta ohi, jotka se on treeneissä mun edestä heittänyt jatkuvasti sisään. Jos ne olisivat menneet, niin peli olisi rentoutunut jo aiemmin, Jalonen pähkäili.

James Crowderilla (13p.) oli myös tärkeä rooli avausvoitossa.

Joukkueet kohtaavat seuraavaksi Porvoossa sunnuntaina. Finaaliin pääsee kolmella voitolla.