Korihait varmisti runkosarjan voiton

0

Petokala lähti kovien panosten kamppailuun Forssaan sunnuntaina ja pystyi myös vastaamaan haasteeseen. Joukkue kesti kotijoukkueen koko pelin kestäneen hiillostuksen ja nappasi riemukkaan 85-97 (37-44) vierasvoiton.
Tämä tiesi samalla sitä, että Korihait tulee voittamaan divarin runkosarjan. Forssa voi vielä teoriassa päästä tasoihin, mutta siinä tapauksessa keskinäisten pelien (pelit 2-2) koriero on ukilaisten puolella ja ykköspaikka on saletti.
Korihait hallitsi Feeniks-hallissa tapahtumia alusta asti. Yli 15 pisteen eroa joukkue ei saanut aikaiseksi ja isännät hivuttautuivat välillä korin päähän. Sarjan vaarallisin pelaaja, FoKoPon takamies Remon Nelson alkoi toisella puoliajalla heilutella tahtipuikkoa ja Nelsonin saldoksi tuli uskomattomat 39 pistettä. Tämä ei kuitenkaan riittänyt kellistämään petokalaa.
Kolme Korihaiden pelaajaa erottui niin kentällä kuin tilastoissa. Marcus Van (26/17) otti korinalustan suvereenisti hallintaansa. Reginald Bratton (25p.) viihtyy erinomaisesti kovissa peleissä. Bratton kykeni myös hetkittäin hidastamaan Nelsonin riehuntaa. Mikko Jalonen hoiti tyylikkäästi tehtäviään ja säkitti 24 paunaa.
Ukilaisten heittotarkkuus oli isäntiä heikompaa, mutta tätä korvasi ylivoimainen levypallojen (55-37) hallinta.
Korihailla on vielä kaksi peliä ennen play-offien alkamista.