Lähiruokaa meiltä

0

Lähiruoka on tuotettu lähellä meitä, kuluttajia. Lähiruoan jäljitettävyys on yksi sen valteista. Kun tuotteen alkuperä tiedetään, tunnetaan pitkälle myös valmistusolosuhteet. Jos kuljetus- ja säilytysaika on lyhyt, ei tarvita lisäaineita ja siksi ruoan laatu on korkea.

Lähiruoan koordinaatiohanke Aitoja makuja maakunnista on tällä viikolla Helsingissä esillä monipuolisella kattauksellaan paikallisia tuotteita eri puolilta Suomea. Aitoja makuja maakunnista on maakunnallinen tiedonvälityshanke, joka tukee toimialan ja siinä toimivien yritysten kehittymistä. Hanke pyrkii vastaamaan toimintaympäristön muutoksiin tiivistämällä lähiruokasektorin yhteistyötä sekä verkostoimalla alan yrityksiä, hankkeita ja toimijoita keskenään aktiivisen tiedonvälityksen avulla.

Lähiruokaa tarjoillaan Gastro Helsinki-messuilla. Messut ovat Suomen johtava horeca-alan tapahtuma, joka esittelee uutuudet ja ilmiöt ravintoloiden, ammattikeittiöiden ja majoituspalveluiden ammattilaisille. Myös vakkasuomalaisia tuotteita on nyt esillä. Lähiruokaansa esittelevät Pooki Foods Oy, Pakuso Oy ja Karvisen Paistotuote Oy. Toivottavasti herkulliset paikalliset uutuustuotteet miellyttävät myös ammattilaisten makunystyröitä ja tuotteet löytävät heidän kauttaan kuluttajat.

Vakkasuomalaista lähiruokaa on tarjolla ja esillä monissa valtakunnallisissa, maakunnallisissa ja paikallisissakin tapahtumissa tänä vuonna. Erinomaisia askeleita kohti tavoitetta, joka on lisätä lähiruokasektorilla toimivien yritysten määrää ja kasvattaa jo alalla toimivien lähiruokayritysten liikevaihtoa sekä kannattavuutta.