Positiivista kuhinaa kaupunkiin

0

Uudenkaupungin juhlavuoden kunnianhimoinen tavoite on saada ensi vuoteen syntymäpäiväsankarin iän verran tapahtumia. 400 tapahtumaa 400-vuotiaassa kaupungissa on projekti, jonka onnistumiseen tarvitaan mukaan kaupunkilaisia, yhdistyksiä, yrityksiä ja kaikkia mahdollisia tahoja. Jos ja kun siinä onnistutaan, ensi vuodesta tulee ainutkertainen kerran elämässä -matka kaupungin asukkaille.

Yhdessä tekeminen on myös 100-vuotiaan Suomen juhlavuoden teemana. Jokaiselle sukupolvelle ei satu kohdalle tällaisia merkkivuosia, joten siitä kannattaa ottaa ilo irti. Positiivista pöhinää ja yhteisöllisyyttä maamme ja kaupunkimme kaipaavatkin tässä ajassa, jota leimaavat monenlaiset vastakkainasettelut.

Iloinen meininki ei synny itsestään ja sormia napsauttamalla. Ensimmäiseksi tarvitaan tietysti innostunutta asennetta ja halua osallistua. Nyt on oikea hetki ideoida, vaihtaa ajatuksia ja miettiä kotikaupunkia hieman uudesta näkökulmasta: millaisia tapahtumia täältä puuttuu, miten olemassa olevia voitaisiin tuunata juhlakuntoon ja millaisen elämyksen haluaisin itse kokea kotinurkilla?

Syntymäpäiväsankarin korkea ikä saattaa mietityttää tapahtuman järjestäjiä: mikä on riittävän arvokasta ja merkityksellistä juhlavuoden ohjelmaksi. Juhlavuoden toimikunta on lähtenyt ajattelussaan siitä, että pienikin voi olla suurta. Pönöttävien vastaanottojen sijaan tervetulleita ovat ihmisläheiset, eri ikäpolvia yhdistävät tapahtumat.

400-vuotiaan kaupungin kynnys on matala ja synttärijuhliin voi osallistua vaikkapa linnunpönttötalkoilla tai kaupunkikävelyllä. Olennaista on yhdessä tekeminen ja osallisuuden tunne.