Talous vahvistuu – investointien aika

0

Kolme ja puoli miljoonaa euroa. Se on melkoinen raha, vaikka ei vajaan 16 000 asukkaan kaupungissa olekaan mikään tuplajättipotti. Uudenkaupungin tuoreen tilinpäätöksen ylijäämä on huomattavasti kauniimpi luku kuin miltä tulos on näyttänyt edeltävinä vuosina. Viime vuonna alijäämää syntyi 160 000 euroa.

Hyvältä näyttää myös naapurikunnissa. Odotettua parempien tulosten takana on erilaisia syitä: veroja on kertynyt enemmän kuin talousarviossa oli arvioitu ja säästöjä on saatu puolestaan henkilöstömenoissa.

Uudessakaupungissa talouden vahvistuminen antaa mahdollisuudet ryhtyä toteuttamaan pitkään vireillä olleita investointeja. Listalla on useampia kohteita, eikä kaikkia voida toteuttaa kerralla. Kaupunginlahden paalutus valmistuu kesällä. Uimahallin remontin suunnittelu on jo alkanut. Ensi vuonna alkavan remontin on arvioitu maksavan 10 miljoonaa euroa. Halli palvelee eri-ikäisiä kuntalaisia ja siellä oli viime vuonna 84 000 kävijää.

Liikuntapuolella haaveissa on myös monitoimihalli, joka palvelisi muun muassa salibandyä, koripalloa, sulkapalloa ja jalkapalloa. Investointipäätöksiä odottavat myös koulujen ja kirjaston remontit. Parhaillaan meneillään oleva kiinteistöjen kuntokartoitus antaa tietoa siitä, missä järjestyksessä ja aikataululla niitä ryhdytään toteuttamaan.

Työllisyystilannekin kaupungissa näyttää valoisammalta kuin aikoihin, joten nyt on aika siirtyä suunnitelmista tekoihin.