Töihin kesäksi

0

Kesätöitä on taas tarjolla nuorille ja tänä kesänä työpaikkoja tuntuu olevan haettavana aikaisempia kesiä enemmän. Parhaillaan on haussa Uudenkaupungin kaupungin kesätyöpaikat. Niiden haku umpeutuu huomenna perjantaina. Vielä siis ehtii; hakukaavake löytyy kaupungin nettisivuilta.

Uusikaupunki tarjoaa tänä kesänä 75 nuorelle kesätöitä. Kesätyöpaikkoja on tarjolla uusikaupunkilaisille, 15–17-vuotiaille nuorille.

Kaupunki tukee myös yrityksiä, jotka haluavat työllistää nuoria. Yritystukea voi hakea kaupungilta aina toukokuun loppuun asti. Tänä vuonna tukea on mahdollisuus myöntää 120 yritykselle. Yritystukea voidaan maksaa vähintään neljän viikon ajaksi kesätöihin palkatusta nuoresta.

Tänä vuonna valtakunnallisesti työantajat ovat jälleen lähteneet Vastuullinen kesäduuni 2016 -kampanjaan. Siinä tarkoitus on haastaa työnantajat tarjoamaan 14–29-vuotiaille nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja. Tavoitteena on saada mukaan mahdollisimman monta työnantajaa ja herättää keskustelua kesätyön merkityksestä nuorille ja työnantajille. Vastuullinen kesäduuni 2016 -kampanjassa on mukana jo 294 vastuullista työnantajaa ja Vastuullisia kesätyöpaikkoja on ensi kesänä tarjolla yli 46 000.

Uudenkaupungin kaupunki tukema kesätyöpaikka on ollut monelle uusikaupunkilaiselle nuorelle ensimmäinen kokemus työelämästä. Kaupungin tarjoamat ja tukemat kesätyöt ovat muodostuneet jo perinteeksi, vaikka kaupungin talous on viime vuosina ollut tiukoilla. On hyvä asia, että näistä määrärahoista ei ole tingitty.