Uimahallista aloitetaan

0

Uudellakaupungilla on tulevina vuosina tiedossa mittavia, kymmenien miljoonien eurojen investointeja. Korjattavaa on kaupungille kertynyt viime vuosikymmeninä runsaasti. Ratkaistavana on mm. Viikaisten koulun perusparannus, kaupungin varikon siirto, kirjaston peruskorjaus sekä katuvalaistuksen uusiminen.

Investoinnit käynnistyvät nyt uimahallin peruskorjauksella ja mahdollisesti myös laajennuksella. Kaupunginvaltuusto antoi tämän vuoden talousarvioon uimahallin peruskorjauksen suunnitteluun 150.000 euroa. Lisäksi taloussuunnitelman yhteydessä on sovittu uimahallin rakentamisen aloittamisesta ensi vuonna. Uimahallin peruskorjaus ja mahdollinen laajennus arvoidaan karkeasti maksavan noin 10,5 miljoonaa euroa.  Riittävätkö kaupungin rahat laajennukseen, selviää, kun suunnittelu etenee ja kustannukset tarkentuvat.

Uudenkaupungin uimahallihanke on opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkojen perustamishankkeiden rahoitussuunnitelmassa vuosille 2016-2019 eli valtion tukea hankkeelle olisi ehkä saatavissa.

Viime vuonna uimahallin kävijämäärä oli noin 84.000. Heistä uimareita 65. 000 ja muita kuntoilijoita 19.000. Kävijämääränsä perusteella Uudenkaupungin uimahalli luokitellaan pieneksi uimahalliksi. Asiakkaita uimahalliin tulee Uudenkaupungin lisäksi ympäristökunnista.

Uimahallin vesiliikuntaryhmien määrää on rajoittanut tilanpuute ja uimarit ovat kärsineet ison altaan kovasta ryhmäkäytöstä. Mutta uimahallia kiitellään siistiksi ja valoisaksi, huolimatta siitä, että se on kolmisenkymmentä vuotta vanha. Uimahalli on tärkeä lähiliikuntapaikka eri-ikäisille kaupunkilaisille.