Uudenkaupungin ensimmäiset taitoluistelukisat lauantaina

0
Nelli Piirainen ja Milla Loven kilpailevat lauantaina ensimmäisen kerran.
Nelli Piirainen ja Milla Loven kilpailevat lauantaina ensimmäisen kerran.

Uudenkaupungin Jääkotkien taitoluistelijat rustaavat historiankirjoja uusiksi tulevana lauantaina, kun jäähallissa järjestetään paikkakunnan ensimmäiset taitoluistelukilpailut. Piruetteja, hyppyjä ja kisa-asujen kimallusta pääsee seuraamaan aamukymmenestä eteenpäin. Kisojen kilpailupäällikkö Arttu Hannula kertoo, että ajankohta seuran omille kilpailuille tuntui sopivalta juuri nyt.
– Seuran taitoluistelutoiminta on mennyt kovasti eteenpäin viime aikoina. Kilparyhmään kuuluvat luistelijat ovat käyneet jonkin verran kilpailuissa muilla paikkakunnilla ja koimme, että nyt on oikea hetki järjestää kisat myös täällä kotihallissa, Hannula sanoo.
Kyseessä on kutsukilpailu, johon on kutsuttu eri ikäisiä luistelijoita lähialueilta. Innokkaita osallistujia kertyi lyhyessä ajassa jopa 47, joista 13 on oman seuran luistelijoita. Sarjoja kilpailussa on kaksi, pienet Tintit ja vähän varttuneemmat Taitajat. Kaksi nuorinta UJK:n luistelijaa saavat kisakasteensa kilpailemalla ensi kertaa lauantain kotikilpailuissa.
– Oman seuramme nuorin kilpaileva luistelija juhlii tänä vuonna vasta viisivuotissyntymäpäiviään ja vanhimmat UJK:n kilpailijat ovat 16–17-vuotiaita, tyttärensä harrastuksen kautta taitoluisteluporukkaan mukaan lähtenyt Hannula kertoo.

Lue lisää 08.03.2016 lehdestä