A-mersun valmistus jatkuu autotehtaalla

0
A-sarjan valmistus jatkuu autotehtaalla ensi vuonna.
A-sarjan valmistus jatkuu autotehtaalla ensi vuonna.

Mercedes-Benzin A-sarjan valmistus jatkuu Valmet Automotivella ensi vuonna. Nykyinen valmistussopimus A-sarjasta loppuu tämän vuoden lopussa.

Ensi vuoden alussa Uudessakaupungissa käynnistyy myös Mercedes-Benzin GLC-katumaasturin sarjatuotanto.

A-sarjan suuren kysynnän vuoksi Valmet Automotive jatkaa mallin sopimusvalmistusta ja tarjoaa Mercedes-Benzille lisävalmistuskapasiteettia. A-sarjan tuotanto käynnistyi ennätysnopeasti vuoden 2013 elokuussa. Suomessa on valmistettu jo yli 100.000 A-sarjan autoa.

Nyt ilmoitettu sopimuksen jatko tarkoittaa, että ensi vuoden aikana Uudenkaupungin autotehtaalla valmistetaan yhtäaikaisesti kahta Mercedes-Benzin mallia, A-sarjaa sekä GLC-katumaasturia. A-sarjan jatko ei edellytä muutoksia tuotantoon, ja GLC:n tuotannollistamisprojekti etenee aikataulun mukaisesti.

Autotehdas tarvitsee myös lisää henkilökuntaa, kun tuotannossa ovat niin mersun katumaasturi kuin A-sarja.