Haiparvi hallitsi ilmatilaa avausfinaalissa

0

Ensimmäisen loppuottelun paineet näkyivät petokalan otteissa Pohitullin huutomyrskyssä, mutta eivät jäykistäneet peliä kuin ajoittain. Korihait hallitsi kaiken aikaa kamppailua, mutta FoKoPo hilautui Remon Nelsonin (30p.) avustuksella aina uudelleen mittelöön.

Ratkaisu löytyi ilmatilan hallitsemisesta sekä kokeneiden miesten viimeisen neljänneksen suorituksista. Korihait vei levypallot murskaavasti 55-39 ja hyökkäysripareita kertyi peräti 22. Niin kuin FoKoPon valmentaja Joonas Iisalo totesi, kotijoukkue sai valtavasti ylimääräisiä pallonhallintoja levyreiden ansiosta.

Kaksi peluria päätti lopussa tehdä vieraista selvää. Reginald Bratton (20p.) sekä varsinkin Mikko Jalonen (32p.) rokotti nuoria vieraitaan monesta suunnasta ja Korihait karkasi 91-83 (44-38) voittoon.

Pelätty FoKoPon takamies Remon Nelson takoi kovat lukemat, mutta heittoprosentit eivät olleet hääppöiset. Vesa-Pekka Laine pysyi yllättävän hyvin jenkin kyydissä ja pystyi vaikeuttamaan Nelsonin heittoasentoja sekä myös syöttelemistä.

Marcus Van sai ilmeisesti iskun vatsaansa jossain vaiheessa, mutta pystyi silti repimään komeat 18 levypalloa.

Kuten kapteeni Jalonen sanoi, paljon jäi vielä parannettavaa. Korihaiden kolmosprosentti oli vain 22 ja myös läheltä koria missattiin paljon heittoja. Jalosen mukaan välillä tehtiin hölmöjä hyökkäyspään valintoja.

Toinen finaali on keskiviikkona Forssassa. Korisliigapaikka irtoaa kolmella voitolla.