Hyvin tehty, autotehtaan väki

0

Näinhän sen piti mennäkin. Vaikeuksien kautta voittoon. Uutiset autotehtaalta ovat olleet niin positiivisia viime aikoina, että monelle saattaa tulla jo epätodellinen olo. Tehtaalla on koettu toisenlaisiakin aikoja ja opittu kulkemaan jalat maassa. Koskaan ei voi tietää, miten markkinat vetävät.

Mercedes-Benzin A-sarjan valmistuksen jatkuminen Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaalla on työvoitto. Sen tekemiseen on osallistunut koko tehtaan väki, joka ansaitsee onnittelut. Hienosti hoidettu!

Autoteollisuus on muuttunut, ja valmistussopimukset ovat lyhentyneet. Sopimus tehtiin vain vuodeksi, mutta toivon mukaan tuotanto jatkuu sen jälkeenkin.
400-vuotisjuhliin valmistautuvalle kaupungille autotehtaan ylämäki on lottopotti. Välillä jo lähes tuhoon tuomitusta tehtaasta on kuoriutunut eräänlainen valtakunnallinen elinkeinoelämän mallioppilas. Moni yritys on vähentänyt tai sulkenut toimintojaan Suomessa ja siirtänyt tuotantoa halpatuotannon maihin tai lähemmäksi asiakkaitaan. Autotehtaan pyörät eivät ole polkeneet paikoillaan, vaan menestys on syntynyt investoimalla ja kehittämällä. Tehdas on robotisaation edelläkävijä ja esimerkki siitä, että suomalainen perusteollisuus voi pärjätä globaalissa kilpailussa.

Mercedes-Benzin katumaasturin tuotannon alkaminen ja tällä viikolla tullut varmistus A-sarjan tuotannon jatkumisesta heijastuvat positiivisesti koko Vakka-Suomeen. Täystyöllisyys tehtaalla innostaa perheitä asettumaan seudulle ja rohkaisee myös muita yrityksiä investoimaan ja asettumaan paikkakunnalle.