Johanna Österman on Varsinais-Suomen vuoden nuori yrittäjä

0

Johanna Österman_vuodennuoriyrittäjä

Varsinais-Suomen vuoden 2016 nuori yrittäjä on taivassalolainen Johanna Österman. Johanna K. Design -käsityöyritystä pyörittävä Österman on toiminut yrittäjänä vuodesta 2004.

– Palkinnon voittaminen tuntuu ihmeelliseltä, kun kyseessä on pieni yritys, joka tulee pieneltä paikkakunnalta, Johanna Österman sanoo.

Johanna K. Design keskittyy erityisesti neuleisiin,  tuotevalikoima painottuu lasten ja aikuisten neuleisiin sekä villapeittoihin. Yritys valmistaa neuleiden leikkuujätteestä myös pehmoleluja. Kaikki tuotanto tapahtuu Taivassalossa.

Österman on 35-vuotias tekstiiliartesaani ja kolmen lapsen äiti. Hän kannustaa nuoria yrittäjyyteen, vaikkei polku olekaan helpoimmasta päästä.

– Yrittäjän pitää uskoa omaan tekemiseen, vaikkei kukaan muu uskoisi. Ei tämä helppo tie ole, mutta parhaimmillaan tosi palkitseva.

Varsinais-Suomen Vuoden nuori yrittäjä 2016 -palkinnon saajan valitsivat Varsinais-Suomen Nuorten yrittäjien toimikunnan puheenjohtaja Ville Mattila, Varsinais-Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja Taija Kavalto, Varsinais-Suomen Vuoden nuori yrittäjä 2015 Markus Nurmi sekä Turun Sanomien päätoimittaja Riitta Monto.

– Johanna K. Design on perinteinen, mutta innovatiivinen käsityöalan yksinyritys, joka tekee vahvaa tuotteistamista. Painotimme valinnassa myös ekologista puolta, joka on tuotannossa vahvasti mukana. Johanna on onnistunut pyörittämään yritystoimintaa menestyksekkäästi myös esimerkiksi äitiyslomansa ohella, tuomariston puheenjohtaja Ville Mattila perustelee.

Varsinais-Suomen Vuoden 2016 nuori yrittäjä on Suomen Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun alueellinen voittaja. Valtakunnallisessa kilpailussa Suomen Yrittäjät ja Yksityisyrittäjäin Säätiö palkitsevat ansioituneita nuoria yrittäjiä. Kilpailu jakautuu alueellisiin alkukilpailuihin sekä valtakunnalliseen loppukilpailuun, jossa palkintosumma on 30 000 euroa. Alueellisten alkukilpailujen voittajat saavat 1500 euron suuruisen palkinnon.

Loppukilpailun finalisteiksi valitaan viisi parasta alueellista ehdokasta. Suomen Vuoden nuori yrittäjä paljastetaan nuorten yrittäjien Get Together -tapahtumassa Jyväskylässä 20.5.2016.