Korihait suvereenilla esityksellä Korisliigaan

0

Perjantai-ilta, täyteen pakkautunut valkoisen puhuva Pohitulli ja panoksena paikka Korisliigaan. Haiparvi ei jättänyt tätä täydellistä kattausta hyödyntämättä. Heti puoliajan jälkeen lopullisen silauksen missiolleen tehnyt kotijoukkue huudatti kotiyleisöä urakalla ja jyräsi suvereeniin 95-62 (42-33) voittoon ja samalla Korisliigaan 3-0 voitoin.

Jos oli FoKoPon aseet vähissä toisessa finaalissa, niin ei niitä paljoa enempää nyt löytynyt paria päivää myöhemmin. Joukkueen supertähti Remon Nelson oli alusta asti turhautuneen oloinen niin tuomarityöskentelyyn kuin omien sähläilyyn. Eikä jenkkiä sen enempää miellyttänyt oma päällystakki Vesa-Pekka Laine, joka teki loistavaa työtä jenkin pehmittämisessä koko finaalisarjan ajan.

Laineen ohella Mikael Herbert nousi upeasti esille tärkeässä paikassa. Onnistumiset olivat selkeästi tuoneet pitkätukkaiselle Herbertille tarvittavaa rentoutta ja näin mies päätti näyttää osaamisensa nakuttaen kentän korkeimman pistemäärän 22 pistettä.

-Tuli alkuun onnistumisia ja sitten uskalsin ottaa heittoja, joita en muuten tekisi. Siitä tuli kipinä koko pelin ajaksi. En ole ennen voittanut mitään, joten hienoa olla mukana tällaisessa, Herbert hersytteli.

Ainoat kaksinumeroiset lukemat löi tauluun Reginald Bratton (15/11), jonka keskimatkan kakkoset upposivat erinomaisesti ensimmäisen puoliajan lopussa muun hyökkäyksen tökkiessä.

Tunnelma ottelussa oli poikkeuksellinen. Jopa aalto lähti kiertämään katsomoa, kun peli oli jo käytännössä ratkennut.

-Onnittelut Korihaille ja koko Uudellekaupungille. Kyllä tällaisessa meiningissä on hieno pelata. Jatkakaa samaan malliin Korisliigassa, Salon Vilppaan valmentajaksi siirtyvä nykyinen FoKoPon koutsi Joonas Iisalo evästi.