Korihait voiton päässä Korisliigasta

0

Korihaiden kauden tavoite on enää yhden voiton päässä täyttymyksestä. Toinen finaali Forssassa oli käsikirjoitukseltaan sellainen, jota tuskin kovinkaan optimisti uskoi. Petokala oli ylivoimaisempi kuin missään pelissä tällä kaudella ja nöyryytti FoKoPoa uskomattomilla lukemilla 69-117 (35-55).

Ottelu alkoi tasaväkisesti ja siihen syy löytyy Remon Nelsonista. FoKoPon tähti täräytti huikeat 22 pistettä kymmenen minuutin aikana. Ensimmäistä taukoa vieteltiin lukemissa 22-26.

Nelson taisi kuitenkin tehdä ukilaisille palveluksen. Kun jenkin heitto alkoi takkuilla, pallo lähti kiertämään muilla mutta kylminä avausjakson ollut muu ryhmä ei päässyt lainkaan peliin mukaan. Näin haiparvi paineli lujaa karkuun, kun oma hyökkäyspeli toimi joka suunnasta.

Kun ero jatkoi kasvamistaan puoliajan jälkeen, kotijoukkueen työrukkaset tippuivat parketille. Lähes kaikilla Korihaiden ryhmästä oli heittopeli uomissaan ja pallo liikkui kiitettävästi. Näin ennätyksiä hipova tahti jatkui, vaikka esimerkiksi Marcus Van (21/8) pääsi huilailemaan jo hyvissä ajoin ennen pelin päättymistä.

Peräti yhdeksän pelaajaa pystyi tekemään vähintään kahdeksan paunaa, mikä kertoo hurjasta hyökkäysarsenaalista. Nuorukaiset Akseli Mäkelä (8p.) ja Eero Lehtonen (10p.) olivat mukana korikarkeloissa.

Vaikka Nelson riehui mielin määrin alussa, Vesa-Pekka Laine teki jälleen hyvää työtä jenkin pehmittämisessä.

Korisliigapaikka on katkolla perjantaina Pohitullissa.