Urheilun juhlaa ja liikunnallista arkea

0

Viime viikonloppu oli  uusikaupunkilaisittain todellinen urheilun superviikonloppu. Korihait teki kannattajiensa unelmista totta ja palasi liigaan. Jännitysottelu veti Pohitullin katsomon täyteen väkeä.

Mahtava tunnelma jäi taatusti tuhatpäisen yleisön mieleen. Samanlaista kannustusta tarvitaan jatkossakin, sillä liigassa joukkuetta odottavat uudenlaiset haasteet. Korihaiden menestys on valmentajien ja pelaajien ansiota, mutta kotikentän tuen merkitystä ei voi vähätellä.

Uusikaupunkilaiset urheilun ystävät seurasivat viikonloppuna mielenkiinnolla myös salibandyä ja jääkiekkoa. Tampereen Classicin salibandyjoukkueessa liigatasolla  pelaava uusikaupunkilaishyökkääjä Eemeli Salin on Suomen mestari ja yksi joukkueen ydinpelaajista. UJK:n kasvatti Eetu Koski puolestaan pelasi jääkiekon Mestiksen mestarijoukkueessa Mikkelien Jukureissa.

Urheilun ja liikunnan merkitys hyvinvoinnin rakentamisessa tunnustetaan nykyään kaikkialla, mutta vastuu käytännön toiminnasta jää enimmäkseen vapaaehtoisten harteille. Lasten ja nuorten liikunnan lisääminen  on nostettu yhdeksi maan hallituksen kärkihankkeeksi, mutta ainoastaan julkisen tuen varaan seurat eivät voi olemassaoloaan rakentaa. Niin Korihaissa kuin muissakin seuroissa on etsittävä uusia tapoja tehdä vapaaehtoistyötä.

Korihaiden pelaajat ja muut menestyneet uusikaupunkilaisurheilijat ovat näyttämässä mallia kenelle tahansa, että unelmista voi tehdä totta. Suurimmalle osalle haaveet eivät tarkoita mestaruutta ja pokaaleja, vaan iloista ja hyvää mieltä sekä parempaa terveyttä. Paikalliset seurat ja yhdistykset kokoontuivat äskettäin ideoimaan kaupunkiin uusia liikuntatapahtumia. Ideana on, että kaikki tavat liikkua ovat hyviä.