Veneilykausi alkuun telakkapäivän merkeissä

0
Kalantilainen Pauli Nummela on erikoistunut veneiden potkureihin. Myös hän oli mukana moottoriveneseuran telakkapäivässä.
Kalantilainen Pauli Nummela on erikoistunut veneiden potkureihin. Myös hän oli mukana moottoriveneseuran telakkapäivässä.

Uudenkaupungin Työväen Moottoriveneseura eli UTMVS tempaisi lauantaina veneilykauden alkajaisiksi. Vesillä ei tällä kertaa oltu, vaan telakkapäivää vietettiin omassa rannassa Sorvakossa.

– Mietittiin lisää sellaista toimintaa, johon kaikkien olisi helppo osallistua. Monet ovat tähän aikaan täällä rannassa veneitään laittamassa kuntoon, niin päätettiin pitää telakkapäivä, kertoo seuran sihteeri Leena Renholm.

Tapahtuman suosituin ”numero” oli sammutintarkastuspiste, jonne jouduttiin kiireisimpänä aikana jonottamaan. Veneiden sammuttimet pitää vuosittain tarkistaa ja nyt se oli helppo tehdä lähellä, ainakin niiden, joiden vene oli seuran alueella.

– Tarkastus on seuran jäsenille maksuton. Joka kevät tarkastuspäivä järjestetään, mutta sitä ei ole ennen pidetty täällä.

Rannalla oli myös veneilytarvikekirppis. Myyjiä oli kymmenkunta ja kaikenlaista veneilytarviketta löytyi, vanhoista moottoreista alkaen. Lisäksi paikalla oli yritysten edustajia esittelemässä kevään uutuustuotteita.

– Ihan mukavasti on väkeä käynyt ja ensi vuodeksi saadaan hyvää kokemusta ja tapahtuma tulee pikku hiljaa paremmin tiedoksi.

Lue lisää 26.04.2016 lehdestä