Kevyen liikenteen väylä – nyt tai ei koskaan

0

Uudenkaupungin ja Laitilan välinen tie kunnostettiin viime elokuussa. Tiemerkintäkokeilun vuoksi vanhat pientareet poistuivat ja liikenneturvallisuus heikkeni osin merkittävästi. Vaarallista tieosuutta on reilu seitsemän kilometriä.

Pyöräilijät ja erityisesti raskaan liikenteen kuljettajat ovat vaikeuksissa osuudella, josta puuttuu kevyen väylä. Talven aikana liikenne sujui, mutta keväällä pyöräilijät ovat palanneet ja riskit kasvaneet.

Uudessakaupungissa kevyen liikenteen väylä päättyy Kalannin Mannersuolle ja Laitilassa Kodjalaan. Tienkäyttäjiltä tuli heti remontin jälkeen runsaasti palautetta, mutta syksyllä näytti, että pyörätien jatkamiseen on vaikea saada Varsinais-Suomen Ely-keskuksen rahoitusta. Nyt näyttää valoisammalta. Ely-keskus on viime vuosien linjastaan poiketen valmis investoimaan lähes miljoona euroa väylän rakentamiseen.

Uusikaupunki on ollut aktiivinen asian eteenpäin viemisessä, ja tekninen toimi teetti vaihtoehtoisia suunnitelmia toteuttamisesta jo viime syksynä. Tekninen lautakunta näytti viime viikolla vihreää valoa hankkeelle. Laitilan kaupunginhallitus käsitteli asiaa eilen illalla.

Molemmille kaupungeille jää Ely-keskuksen merkittävän panostuksen jälkeenkin maksettavaa. Uudellekaupungille lankeaisi kokonaisuudessaan noin 550 000 euron lasku, ja Laitilalle maksettavaa jää noin 450 000 euroa. Valtion mukaantulo merkittävällä osuudella kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Tilaisuus tuskin toistuu. Jos tietä ei nyt rakenneta, se on vaarassa jäädä hamaan tulevaisuuteen. Ja se olisi todella huono uutinen liikenneturvallisuuden kannalta.