Orastava rakentamisbuumi tuo vireyttä kaupunkiin

0

Uudenkaupungin elinkeinoelämän positiivinen vire alkaa näkyä nyt myös rakennusalalla. Merkkejä orastavasta rakentamisbuumista on jo vahvasti näkyvissä. Kaupunginlahden kunnostus on loppusuoralla, uimahallin remontti suunnitteluvaiheessa ja tällä viikolla julkistettiin peräti kaksi kerrostalohanketta.

Kaikki nämä hankkeet ovat erittäin tervetulleita ja lisäävät kaupungin viihtyisyyttä ja houkuttelevuutta asuinpaikkana. Uudessakaupungissa on jo jonkun aikaa ihmetelty, miksi kohtuullinen työllisyystilanne ja yrityselämän hyvä vire eivät näy väkiluvussa. Muuttotappiot eivät ole takavuosien kaltaisia, mutta uuttakaan väkeä ei ole juurikaan tullut. Uudessakaupungissa käy paljon väkeä töissä muun muassa Turusta ja Raumalta.

Kaupungissa on ollut jo jonkun aikaa tilausta uusille kerrostaloasunnoille, eikä vanha asuntokanta ole riittänyt tyydyttämään esimerkiksi vuokra-asumisen kysyntää. Hotelli Aquariuksen yhteyteen rakenteilla olevan  kerrostalon asunnot myytiin nopeasti, ja kiinnostusta on ollut myös Sorvakon uusimmalle hankkeelle.
Rakentamisen paremmat suhdannenäkymät eivät ole pelkästään paikallinen ilmiö. Rakennuslupien määrä nousi viime vuonna koko Varsinais-Suomessa, ja talonrakennuksessa kasvua oli erityisesti kerrostaloasuntojen kohdalla.

Mältinkallion kerrostalot rakennetaan puusta, mikä on Suomessa vielä uutta. Kotimaisen puun hyödyntäminen kerrostalorakentamisessa kiinnostaa myös Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAA, jonka mukaantulo kohtuullistaisi asuntojen hintoja.