Turku ja Tukholma yhteistyössä

0

Turun oppilaitokset tekevät tiivistä yhteistyötä Tukholman korkeakoulujen kanssa vuonna 2030, ennakoidaan Varsinais-Suomen tulevaisuuskuvissa.

 

NETTI_2030_2 500

 

Varsinais-Suomeen on muodostunut monialainen ja laaja koulutusverkosto, jossa opiskelijat voivat tehdä osan tutkinnostaan hyödyntäen Tukholman koulutustarjontaa. Myös Varsinais-Suomen oppilaitokset tekevät yhteistyötä tutkintoasteiden ja -alojen yli.

Uudenlainen koulutuskeskittymä vetää puoleensa osaajia eri maista. Opiskelijoista jo 10 000 ja opettajista 1 000 on ulkomaalaistaustaisia. Suvaitsevainen ja turvallinen ilmapiiri, monikulttuurisuus ja kansainvälisyys ovat koulutuskeskittymän peruspilareita. Liiketoiminta, työelämä ja koulutus tekevät tiivistä yhteistyötä, samoin tutkimus ja työelämä.

The Shift -tapahtuma järjestetään 15. kertaa, ja se on vakiinnuttanut paikkansa Euroopan tärkeimpänä kestävän kehityksen innovaatiotapahtumana.

NÄKÖKULMA: TOMMI TURKULAINEN

Tommi on työskennellyt sairaanhoitajana jo useamman vuoden, ja hän on kypsytellyt ajatusta erikoistumista ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon. Tommi koostaa erikoistumistutkintonsa Varsinais-Suomen eri oppilaitosten tarjonnasta ja käy myös kahden kuukauden biohakkeroinnin intensiivikurssin Tukholman Karoliinisessa instituutissa. Opinnot on mahdollista suorittaa monimuoto-opiskeluna: osa etäopintoina, osa intensiivikursseilla.

Hyvät liikenneyhteydet niin maakunnassa kuin Turun ja Tukholman välilläkin mahdollistavat asumisen Turussa.

Valmistuttuaan Tommi aikoo työskennellä nuorten terveysvalmentajana.

 

 

Kysely on päättynyt! Kiitos osallistuneille!