Autotehtaalta jälleen hyviä uutisia

0

Valmet Automotive päättää yhteistyönsä HUB logisticsin kanssa Uudenkaupungin autotehtaalla. Jatkossa autotehtaan sisäisestä logistiikasta vastaa tehdas itse ja noin 250 henkilöä siirtyy HUB logisticsilta tehtaan palvelukseen.

Muutos tapahtuu joulukuun alkuun mennessä. Liikkeenluovutuksen jälkeen autotehdas vastaa komponenttitoimitustensa purkamisesta ja varastoinnista sekä osien toimituksista tuotantolinjoille. Autotehdas ottaa myös käyttöönsä aiemman HUB logisticsin logistiikkakeskuksen, joka sijaitsee autotehtaan yhteydessä.

Autotehtaan toiminta kasvaa merkittävästi Mercedes-Benzin GLC-katumaasturin tuotannon myötä. Ja tehtaalla kootaan vielä ensi vuonna A-mersua. Viime vuonna Valmet Automotive teki tuotantoennätyksensä vajaan 70.000 A-mersun kokoamisella.

Katumaasturin muutostyöt tehtaalla ovat valmistumassa. Autotehtaalla katumaasturi ja A-sarjan mersu käyttävät samaa maalaamo- ja kokoonpanolinjaa. Mallien hitsaamot ovat erilliset ja tehtaalla on rakennettu katumaasturille yli 250 robotin hitsaamoa.

Katumaasturin muutostyöt aiheuttivat tehtaalla 850 henkilön vuorolomautuksen. Lomautukset, jotka alunperin arvioitiin kestävän aina elokuun puoliväliin asti, osittain puretaan ja lyhennetään huomattavasti aikaisemmin. Se on erinomainen uutinen.

Tehtaalla suunnitellaan tuotantokapasiteetin nostoa, mikä merkitsee uusia työpaikkoja. Valmet Automotive on jo kertonut, että yhtiön palkkaa tänä ja ensi vuonna uutta henkilöstöä niin A-mersun kuin katumaasturin tuotantoon. Joten kaupungissa vireillä olevat kerrostalohankkeet tulevat tarpeeseen.

Valmet Automotiven nosteesta hyötyy koko Uusikaupunki.