Matkailuopas palvelee myös paikallisia

0

Uusikaupunki sai tänä keväänä kymmenen uutta matkailuopasta. Viimeisestä kurssista oli vierähtänyt jo lähes kymmenen vuotta.

Kaupungin käytettävissä on nyt 19 matkailuoppaan peruskurssin suorittanutta opasta. Ajoitus on loistava, sillä ensi vuonna 400 vuotta täyttävä kaupunki kiinnostaa varmasti matkailijoita entistäkin enemmän. Opas on kaupungin käyntikortti, joka panee likoon työssään myös omaa persoonaansa. Vuosiluvut ja faktat eivät muutu, mutta historiasta, nähtävyyksistä ja paikoista voi kertoa monella tavalla. Oppaan on seurattava myös aikaansa ja päivitettävä tietojaan, sillä kaupunki muuttuu koko ajan.

Kaupungissamme on oppaita, jotka ovat olleet mukana toiminnassa 1980-luvulta lähtien. Sitä ennen kaupungissa ei ollut järjestäytynyttä opastoimintaa. Matkailu on Uudellekaupungille tärkeä elinkeino erityisesti kesällä, ja osaavien oppaiden olemassaolo on tärkeä voimavara. Taitava opas saa puheillaan kaupungin historian ja tarinat eläväksi ja vie satunnaisen vierailijan paikallisuuden ytimeen. Opastuksia tehdään Uudessakaupungissa niin kävellen, pyöräillen kuin linja-autonkin kyydissä.

Uudessakaupungissa järjestetään vuosittain kymmeniä kaupunkikierroksia. Opastukset painottuvat kesään ja lukumäärä vaihtelee vuosittain.

Oppaan matkaan voivat lähteä myös paikalliset asukkaat. Kierros kotikaupungissa avaa näkemään kotikulmia uudessa valossa. Avoimia opaskierroksia on tarjolla koko kesän. Erityisen suosittuja ovat olleet pyöräkierrokset.

Taitava opas saa puheillaan kaupungin historian ja tarinat eläväksi.