Uudenlaiselle ruokatapahtumalle tilausta

0

Ruokavillitykset leviävät sosiaalisen median aikana nopeasti. Tämä on auttanut myös muun muassa lähiruokaan erikoistunutta Reko-rinkiä, joka on suosittu myös Uudessakaupungissa. Kuvaavaa oli myös uusikaupunkilaislähtöisen kokin Pasi Kurosen kehittämän raparperipekonin saama pöhinä Facebookissa. Raparperiin käärittyä pekonia on valmistettu innolla kesäkeittiöissä ympäri Suomea.

Uudessakaupungissa on ensi viikonloppuna oivallinen tilaisuus tutustua paikallisten ruoka-alan ammattilaisten ja tuottajien tarjontaan torilla järjestettävässä Makufest -tapahtumassa. Idea on loistava: kävijät voivat maistella ravintoloiden annoksia ja paikallisten panimoiden juomia saman katon alla. Samalla he saavat halutessaan tietoa raaka-aineiden ominaisuuksista ja ideoita niiden käyttämiseen.

Jos Makufest-idea toimii, sitä voisi kehitellä vielä eteenpäin. Lähiruoassa suositaan sesonkiajattelua ja vastaavanlaisia toritapahtumia voisi olla jatkossakin. Uudessakaupungissa olisi mahdollisuus järjestää vaikkapa kala- ja vihannesruokiin erikoistuneita makutoreja. Myös juureksia voitaisiin opettaa käyttämään yhteisellä ruokafoorumilla nykyistä monipuolisemmin.

Monissa Euroopan kaupungeissa järjestetään gourmet-kävelyitä. Uudessakaupungissa on paljon ravintoloita, jotka tarjoavat erinomaista ruokaa ja tällaiselle maistelukierrokselle voisi olla hyvinkin kysyntää. Paitsi makuelämyksiä ne tarjoaisivat turisteille ja paikallisille myös tietoa paikallisista raaka-aineista ja erikoisuuksista.