Jälleen on Crusell-viikon aika

0

Lauantaina alkaa 35. kerran Uudenkaupungin Crusell-viikko. Tämän vuoden teemana on ”Tarinankertojat”. Viikko käynnistyy jälleen Uudenkaupungin torilta lauantaina kello 12, jolloin Antti Sarpilan trio puhaltaa Crusell-viikon tämän vuoden tarinat käyntiin. Koko viikon ajan, joka päivä puoliltapäivin torilla on päivän puhallus.

Musiikkiin liittyvien tarinoiden lisäksi tänä vuonna kuullaan ensimmäistä kertaa konserttikokemuksia syventäviä tarinoita musiikista. Niitä kertoo Heikki Valsta esittelyissään ennen konserttien alkua. Ja tämän vuoden Crusell-viikko tarjoaa runsaasti kantaesityksiä, mm. Olli Mustosen pianosekstetto puhallinkvintetille ja pianolle.

Tänä vuonna viikolla kuullaan myös aikaisempaa enemmän jazzia. Viikon teema toi täksi vuodeksi mukaan myös jazzin tarinan, mutta silti viikko pysyy uskollisena puupuhallinmusiikille. Jazzista luvassa on mm. Aili Ikonen uuden levynsä ohjelmalla.

Crusell-viikko on ollut jo vuosikymmeniä Uudenkaupungin kesän helmi. Se kerää kuulijoita pääasiassa pääkaupunkiseudulta, Turusta ja Raumalta. Uusikaupunkilaiset eivät vielä ole kansoittaneet viikon konsertteja, vaikka omasta musiikkiviikosta ollaan syystäkin ylpeitä. Lyhtyjen yö- tapahtuma on ainoa, jonka kaupunkilaiset ovat laajemmin omineet.

Päivän puhalluksethan kokoavat kaupunkilaisia ja kesäasukkaita päivittäin torille. Koska lipputulojen merkitys viikon tulonlähteenä kasvaa entisestään, toivoisi, että myös uusikaupunkilaiset löytäisivät runsain joukoin myös Crusell-viikon konsertit. Niistä on nimittäin tänäkin vuonna varaa valita.