Leikkaukset loppuvat sairaalassa

0

Muutokset ja kuohunta Vakka-Suomen sairaalassa jatkuvat edelleen. Entisten aluesairaaloiden ja nykyisten lähisairaaloiden toimintaa ollaan jälleen muuttamassa. Ensimmäiseksi muutokset näkyvät meillä Uudessakaupungissa. Jatkossa sairaalassa ei enää tehdä leikkauksia, vaan ne keskitetään Turkuun, yliopistolliseen keskussairaalaan, kantasairaalaan. Vakka-Suomen sairaalasta leikkaukset loppuvat ensi vuoden alkupuolella.

Onneksi muutokset eivät vie työpaikkoja. Mutta se, että työpaikka siirtyy runsaan seitsemänkymmenen kilometrin päähän, merkitsee varmasti osalle henkilöstöstä yksityiselämään suuria vaikeuksia.

Sairaalan toiminnan kaventaminen on ollut nähtävissä jo vuosia. Muutama vuosi sitten koko maakunta havahtui ja aluesairaaloiden puolesta osoitettiin mieltä niin Uudessakaupungissa, Loimaalla kuin Salossa. Adresseja kerättiin ja luovutettiin. Tuolloin sairaanhoitopiirin suunnitelmat karahtivat karille maakunnan voimakkaan vastustuksen ansioista ja aluesairaaloiden toiminta jatkui.

Muutamia kuukausia elettiin rauhaisasti, mutta sitten uusi suunnitelma vietiin läpi. Yksi sairaala- hanke ja sen myötä ns. toimintalinjat muuttivat aluesairaalat lähisairaaloiksi ja keskittivät toimintaa Turkuun. Sairaanhoitopiiri oli saanut tahtonsa lävitse.

Varsinais-Suomessa on nyt hyvin varustauduttu soten tuloon. Vakka-Suomeen sote tuo tulleessaan tuskin uusia muutoksia perussairaanhoitoon tai erikoissairaanhoitoon, sillä ne muutokset jo miltei kaikki tehty. Vakka-Suomen sairaala muuttuu todella kuntouttavaksi sairaalaksi