Lyhtyjen yön tunnelma hurmaa kaupunkilaiset joka vuosi

0

DSC_0590

Lyhtyjen yö on järjestetty vuodesta 1993 alkaen. Perinteeseen kuuluu, että oma piknik-konserttipaikka käydään varaamassa Vallinmäeltä hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkua. Kaupunkilaisille saattaa olla syntynyt vakiopaikkoja ja niistä halutaan pitää kiinni.

Varmaa tietoa on, että tänä vuonna ensimmäiset vilttipaikat varattiin nurmikentältä jo tiistaina.

Torstaina kello 13:56 Uudenkaupungin Sanomien suorittaman laskutoimituksen mukaan vilttejä, pressukankaita ja naruilla viriteltyjä paikkavarauksia oli lavan edustalla ja rinteillä jo yhteensä 98. Paikkojen tarkka lukumäärä on tulkinnanvarainen, sillä osa vilteistä oli kiinnitetty yhteen laajemmiksi kokonaisuuksi. Joka tapauksessa kävijöitä voidaan odottaa tapahtumaan laskennan perusteella useampia satoja.

Ellen Blomqvist ja Emmi Mattila etsivät huolellisesti viltillensä paikan. Se valikoitui lavan edustalta reunasta, josta sekä näkee lavalle että pääsee helposti tapaamaan alueella eväitään nauttivia tuttuja.

– Tulen illalla kiertelemään tänne, kun en voi olla niin kauaa, sillä huomenna meillä on peli Tampereella, koripalloilija Blomqvist sanoo.

– Kyllä täällä joka vuosi käydään. Tulen illalla kaveriporukassa. Parasta ovat eväät ja se, että voi jutella kavereiden kanssa myöhään, se kokonaistunnelma, miettii Mattila.

Tapahtuma alkaa torstaina kello 21. Lyhtyjen yössä esiintyvät Alvi’s Dixie Stompers, Osmo Ikonen trioineen ja illan päättää WELD duo.